eTELEMED 2019 Athene

Akropolis
Uitzicht vanaf de Akropolis

Op dinsdag 26 februari 2019 mocht ik op het eTELEMED 2019 congres in Athene mijn onderzoek presenteren. De presentatie maakte uit van de Enabling Personalized Virtual Coaching (EPVC) special track. Hanzehogeschool Groningen collega Talko Dijkhuis zat de special track voor en presenteerde ook zijn eigen onderzoek, evenals Katharina van Noppen-Kleist (KPN + Hanze).

Vrijdag 22 februari 2019 vloog ik samen met Talko naar Athene. De volgende dag was onze ‘touristische dag’ en zijn we o.a. naar de Akropolis en het bijbehorende museum geweest. Waar Nederland zich voorbereidde op een paar van de warmste februari dagen ooit gemeten was het in Athene koud (6-8 gr. C.), winderig en nat, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zondag 24 februari begon het congres zelf en werd afgetrapt met tutorials over Emacs en iPython software en een kijkje in het vakgebied ‘Information Science’. De rest van de week bezochten we keynotes over smart cities, communiceren met robots en presentaties over o.a. eHealth, sensor technologie en machine learning.

Dinsdag 26 februari waren wij zelf aan de beurt. Nadat Talko de EPVC special track aftrapte presenteerde Katharina haar plannen voor de ontwikkeling van een virtual coach die zich richt op stress bij callcenter medewerkers. Hierop volgde mijn presentatie over Wearable and app-based resilience Modeling in employees (WearMe). Tenslotte deelde Talko de resultaten van zijn onderzoek naar het met behulp van machine learning voorspellen of werknemers hun Fitbit stappendoel halen.

De reacties op al onze drie presentaties waren positief. Voor mij persoonlijk was het niet de eerste keer dat ik een Engelstalige presentatie gaf, maar wel de eerste keer op een internationaal congres. Ik vond het leerzaam en goed om te ervaren dat dit klaarblijkelijk ook goed verliep. Voor het congres schreef ik een korte ‘work-in-progress paper’ van 4 pagina’s waarin ik de rationale voor de WearMe studie, het conceptuele framewerk van waaruit we werken, hoe we die tot naar dagelijkse meetcyclus hebben vertaald en wat we verder gaan onderzoeken. Zodra beschikbaar zal ik de link hier toevoegen. De presentatie zelf is al wel beschikbaar:


De laatste paar dagen brak de zon toch nog door in Athene, en heb ik na het congresbezoek toch nog een paar attracties bezocht die ik graag gezien wilde hebben. Athene is een stad met prachtige bezienswaardigheden, maar de armoede en overal aanwezige vluchtelingen maakten toch wel ook diepe indruk. Vooral in de wijk waar het congres gehouden werd was dit contrast erg groot.

Al met al kijk ik met een tevreden gevoel terug op de week. De ervaring te mogen presenteren op een internationaal congres, de gezellige gesprekken met Talko, Katharina en Tim (haar partner) en natuurlijk Athene zelf maakten het meer dan de moeite waard. αντίο!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *