Nieuwe baan als promovendus

Paramedics
Afgelopen maandag nam ik na 12 jaar afscheid bij Paramedics

Leuk nieuws; ik heb een nieuwe baan! Afgelopen week ben ik gestart als promovendus bij de Hanzehogeschool Groningen, TNO en het UMCG. In eerste instantie nog 2 dagen per week en vanaf december fulltime, voor 4 jaar. Het onderwerp is het modelleren van de veerkracht van werknemers met behulp van wearables en apps. Ik zal ca 50% van mijn tijd in Groningen zijn en 50% in Soesterberg en daarbij begeleid worden door Dr. Hilbrand Oldenhuis (Hanzehogeschool Groningen, Lectoraat Personalised Digital Health), Dr. Wim Kamphuis (TNO), Prof. Dr. Cees van der Schans (o.a. Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen) en Prof. Dr. Robbert Sanderman (o.a. Universitair Medisch Centrum Groningen en  Universiteit Twente).

Na vorig zomer cum laude afgestudeerd te zijn als Klinisch Gezondheidswetenschapper startte ik eind augustus bij de opleiding fysiotherapie van Saxion als docent-onderzoeker. Ik wist dat ik in eerste instantie vrijwel uitsluitend lesgevende taken zou hebben, maar op basis van mijn sollicitatie verwachtte ik op termijn ook kansen te krijgen (/creëren) om daarnaast onderzoek te kunnen doen. Om verschillende redenen heeft mijn werk bij Saxion en het perspectief dat ik daar denk te hebben anders uitgepakt dan ik had verwacht. In de loop van het afgelopen jaar besloot ik daarom om toch ook open te staan voor kansen elders, mits die wel het perspectief zouden bieden dat ik zocht en praktisch haalbaar waren, ook voor mijn gezin.

Van Doorenveste
De Van Doorenveste op het Zernike in Groningen, een van mijn nieuwe werkplekken

Deze nieuwe functie voldoet daar absoluut aan. Ik verwacht veel bij te gaan leren op het gebied van psychologie, uiteraard vooral met betrekking tot veerkracht. Daarnaast zal ik me moeten verdiepen in machine learning; technologie waarmee computers met zelflerende algoritmen grote hoeveelheden data kunnen analyseren en tot conclusies komen waar ons menselijk brein niet (zo snel) toe in staat is. Als het ons inderdaad lukt om om de veerkracht van werknemers te modelleren dan zijn er allerlei toepassingen mogelijk. Denk daarbij aan screening tools, persoonlijke dashboards en op de individu afgestemde behandel- of preventieprogramma’s. Ook zie ik veel mogelijkheden om hetgeen ik nu ga leren toe te passen op soortgelijke onderwerpen, maar kan ik na mijn promotie ook weer aan de slag als fysiotherapeut of docent. Mijn woonplaats Assen ligt mooi tussen Groningen en Soesterberg in en zijn beide locaties goed bereisbaar. De overweging om te verhuizen is daarmee voorlopig van de kaart, wat rust geeft aan het thuisfront. Wat dat betreft is dit een ideale kans voor me, ik heb er veel zin in!

Cadeaus
Ik ben verwend door mijn collega’s en werkgever bij mijn afscheid

Omdat ik vorig jaar al minder was gaan werken en mijn ‘beoogd opvolger’ Regien Wessels al was ingewerkt, mijn patiënten kende en scholingen had gevolgd was mijn overname bij Paramedics snel geregeld. Mijn eerste werkdag na m’n vakantie werd daarom gelijk mijn laatste volledige werkdag met patiënten, waarna ik afgelopen maandag afscheid nam van mijn collega’s. Het voelde best gek om na 12 jaar dienst (3 als fitnessinstructeur tijdens mijn studie en daarna 9 als fysiotherapeut) daadwerkelijk te vertrekken, al denk ik vooral met een positief gevoel terug aan die tijd. Ik ben mijn werkgevers Roeli Prikken en Harry Trip dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen om mij te ontwikkelen en zal de collega’s waarmee ik al die tijd heb samengewerkt gaan missen. Al zal ik ongetwijfeld nog wel eens mijn hoofd om de hoek steken of een kop koffie komen drinken, ik blijf tenslotte in de buurt wonen.

Mijn timing om te stoppen was voor Saxion echter niet optimaal, zo vlak voor het nieuwe schooljaar. Het aantal studenten is dit jaar bijna verdubbeld en zijn meerdere nieuwe collega’s die ingewerkt worden, waardoor mijn ene jaar ervaring als docent daar nu toch wel belangrijk is. Het komend kwartiel geef ik daarom nog gewoon les maar zal me daarna fulltime gaan richten op mijn promotietraject. De komende maanden zullen daardoor ongetwijfeld druk worden, maar de nieuwe uitdaging geeft ook veel energie (en veerkracht)!

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *