Nieuwe uitdaging als docent-onderzoeker

Saxion, locatie Enschede

Deze zomer ben ik cum laude afgestudeerd bij de opleiding klinische gezondheidswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Gedurende de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat onderzoek doen mij ligt en ik er energie van krijg. Het lag daarom steeds meer voor de hand dat ik daar iets mee zou gaan doen, al dan niet in combinatie met een functie als docent, wat me ook altijd al aan sprak.

Toen ik voor de zomer een vacature als docent-onderzoeker bij de opleiding fysiotherapie van Saxion voorbij zag komen trok dat direct mijn aandacht. Saxion is een hogeschool met een sterk profiel als het gaat om technologie, mijn ‘tweede liefde’ op professioneel gebied. Het doet mij daarom deugd te kunnen delen dat ik daar sinds afgelopen maandag voor 3 dagen (0.6 FTE) werkzaam ben!

Deze week begon met twee inwerkdagen met vooral informatie over Saxion en de Academie Gezondheidszorg (AGZ) waar de opleiding fysiotherapie onder valt. Mijn vrije dag gisteren heb ik vooral doorgebracht met lezen en alle online portals en faciliteiten verkennen. Vandaag werd de opening van het collegejaar feestelijk afgetrapt middels een serious game waarbij alle medewerkers van de AGZ werden geprikkeld om na te denken over de zorg in de toekomst en de rol van Saxion daarbinnen. En volgende week begint het echte werk; de lessen starten!

Ik ben ingedeeld in het propedeuse team, waar ik derhalve uiteraard ook lessen (m.n. algemene fysiotherapie) zal geven aan eerstejaars fysiotherapie studenten. Binnen diezelfde jaargang ga ik fungeren als studieloopbaanbegeleider. Inmiddels is ook duidelijk dat ik een paar colleges over hart/vaat/long ga geven in de hoofdfase, een afstudeerproject i.r.t. longrevalidatie ga begeleiden en daarnaast les gaan geven aan een groep internationale studenten. Erg leuk allemaal!

Op dit moment heb ik nog geen expliciete taken of een onderzoeksproject waarmee ik zelf aan de slag ga, maar er zijn n.a.v. mijn sollicitatie een paar verkennende gesprekken geweest en ik begreep dat daar bij gelegenheid naar gekeken kan worden. In eerste instantie zal ik me ook vooral moeten ontwikkelen als docent, wat voor mij toch een nieuw beroep is. Uiteindelijk krijg ik nog een opleiding aangeboden via Saxion om didactische vaardigheden te ontwikkelen wat dat moet ondersteunen.

Naast de drie dagen bij Saxion (di/wo/do) blijf ik op de maandag werkzaam bij Paramedics. De komende tijd dus genoeg om mee uit de voeten te kunnen. Uiteraard ben ik erg blij met de nieuwe uitdaging en enthousiast n.a.v. mijn eerste indrukken. Op naar een mooie nieuwe samenwerking!

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *